"Ik word er blij van dat mijn cliënten graag hun voeten willen trainen"

Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning ontwikkelden de opleiding Voetconsulent. Dit is een opleiding voor pedicures die hun cliënten graag langer mobiel willen houden met voetoefeningen. Denise de Wan, medisch pedicure en oncologisch voetverzorger, heeft de opleiding inmiddels afgerond. In onderstaande video vertelt ze over haar ervaring.

Waarom volgde je de opleiding Voetconsulent?

"Ik ben de opleiding tot Voetconsulent gaan doen omdat ik overtuigd raakte door Cocky’s verhaal en enthousiasme tijdens de webinars. Ik wist hierdoor zeker dat het aanbieden van oefeningen een echte meerwaarde zou zijn voor mijn praktijk."

"En dit bleek ook zo te zijn. Zodra ik flyers had laten drukken kreeg ik van een paar cliënten de vraag of ik hun die oefeningen wilde meegeven. Toen heb ik snel tasjes laten maken in verschillende kleuren met daarin de oefeningen en bijbehorende uitleg."  

opleiding voor pedicure

Twijfelde je van tevoren?

"De opleiding kost natuurlijk tijd en geld, maar ik dacht: ik ga het gewoon proberen. Volgens mij kan ik hier wel iets mee in mijn praktijk. Ik vroeg me ook af op welke manier ik mijn cliënten oefeningen kon meegeven, maar toen ik eenmaal bezig was kreeg ik hier allerlei handvatten voor. Dus dat verloopt wel soepel."

Wat vond je van de opleiding?

"Alle informatie in de opleiding werd goed en duidelijk uitgelegd. Ook merkte ik dat ik het prettig vond om veel oefeningen zelf te doen, zodat ik begrijp wat erin de voeten gebeurt."


Hoe zien jouw behandelingen er nu uit?

"Als cliënten bij mij in de praktijk komen met voetklachten zoals een hallux valgus, dan vertel ik ze dat het mogelijk is om hun voeten te trainen. Soms zijn ze wat terughoudend, maar dan zeg ik: oefening baart kunst! En voor een goed resultaat hoef je het maar drie keer per week vijftien minuten per voet te doen." 

 "Ik heb bijvoorbeeld een jongen van dertien in mijn praktijk met een hallux valgus. Hij had niet zoveel zin in de oefeningen, maar nu hij merkt dat het werkt en dat hij veel lekkerder loopt, voert hij ze braaf uit."

 "En een van mijn cliënten heeft door haar hallux valgus een ingegroeide nagel. Voorheen zette ik iedere zes weken een nagelbeugel. Nu ze de oefeningen doet is die nagelbeugel niet meer nodig. Je kunt natuurlijk nagelbeugels zetten tot je een ons weegt, maar als je de oorzaak van de klacht aanpakt, help je mensen pas echt verder."


Wat doet dat met jou?

"Ik word er heel blij van dat mijn cliënten graag hun voeten willen trainen en dat ze mij vragen om oefeningen mee te geven. Dat is natuurlijk waarom ik deze opleiding heb gedaan!"

"Het is fijn dat de voet- en houdingsoefeningen werken en dat ik mijn cliënten op deze manier iets extra’s kan bieden. Ze pakken de oorzaak van hun voetklacht aan en krijgen soepele, sterke voeten."

Bijscholing pedicure

De opleiding Voetconsulent is een mooie bijscholing voor de pedicure. Je leert:

  • waarom het trainen van de voeten goed is;
  • welke voetoefeningen passen bij welke voetklacht;
  • hoe je voorkomt dat voetklachten erger worden;
  • oefeningen voor valpreventie;
  • hoe je jouw cliënt langer zelfstandig en mobiel houdt.

Meer weten?

Download hier 4 gratis oefeningen die je direct kunt meegeven aan je cliënt. 


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen