Opleiding Voetconsulent vanaf nu te volgen op drie manieren
25 juli 2022 
2 min. leestijd

Opleiding Voetconsulent vanaf nu te volgen op drie manieren

Leren op de manier die bij jou past. Dat is tegenwoordig steeds belangrijker. Heel begrijpelijk, want onze agenda’s raken steeds voller. Toch is het fijn iets nieuws te leren, tenminste, als deze leerstof behapbaar en toegankelijk is. Daarom pasten we de opleiding Voetconsulent onlangs aan. Je hebt nu keuze uit drie varianten: Basis, Basis + en Compleet.

Wat is de opleiding Voetconsulent?

De opleiding Voetconsulent is voor professionals in de voet, houding en beweging die hun cliënten mobiel willen houden met voetoefeningen. Na de opleiding weten zij onder andere welke voetoefeningen passen bij welke voetklacht. Zo kunnen ze de juiste oefeningen meegeven aan hun cliënt, die vervolgens soepele, sterke voeten krijgt en goed leert lopen.

Voetconsulent Denise de Wan geeft haar cliënten de oefeningen mee in deze kleurige tasjes. 

Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning ontwikkelden deze opleiding omdat professionals hen steeds vaker benaderden voor voet- en houdingsoefeningen. Inmiddels doen meer dan honderd mensen mee. Wij zijn heel blij met hen, maar de opkomst bij de webinars ligt doorgaans een stuk hoger. Waarom haken mensen toch af?

Uitkomsten enquête deelnemers webinar

Inmiddels zijn we daar achter, dankzij zo’n vijftig professionals die de moeite namen onze enquête in te vullen. Zij namen deel aan het webinar 'voetoefeningen voor de professional' maar besloten de opleiding niet te doen. 40 procent van de respondenten gaf aan dat hij de prijs te hoog vindt en 20 procent heeft geen tijd.

voetconsulentEen vraag uit de enquête.

Ook vroegen we waar behoefte aan is. Oorspronkelijk bestond de opleiding Voetconsulent uit e-learning, praktijkdagen en hand-outs met oefeningen. Uit de enquête bleek echter dat 20 procent alleen oefeningen met hand-outs wil. Een andere 20 procent vindt een e-learning zonder praktijkdagen voldoende.

De nieuwe Voetconsulent-pakketten

Op basis van deze uitkomsten presenteren we de opleiding Voetconsulent nu in drie vormen:

  • Basis (€ 187,-): alle oefeningen op video en pdf en uitleg hulpmiddelen
  • Basis + (€ 297,-): alles van Basis met e-book en meer
  • Compleet (€ 449,-): alles van Basis + met praktijkdagen en meer

Bekijk de pakketten hier.

We hopen dat we met deze aanpak nog meer professionals bereiken. Het zou mooi zijn als het meegeven van voetoefeningen bij voetklachten standaard wordt.

Vier gratis oefeningen downloaden

Geïnteresseerd? Download hier vier gratis oefeningen die je direct kunt meegeven aan je cliënt!


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen