Hoe geef ik mijn cliënten voetoefeningen mee?
04 augustus 2022 
2 min. leestijd

Hoe geef ik mijn cliënten voetoefeningen mee?

Oefeningen meegeven. Hoe doe ik dat? En zijn mijn cliënten daar überhaupt wel in geïnteresseerd? Veel belangstellenden of deelnemers van de opleiding Voetconsulent stellen deze vragen. Heel begrijpelijk, want het is natuurlijk iets nieuws. Medisch pedicure en oncologisch voetverzorger Denise de Wan heeft er iets op gevonden.

Gekleurde tasjes met voetoefeningen

 “Als mensen bij mij in de praktijk komen en ik zie dat ze bijvoorbeeld een hallux valgus hebben, dan vertel ik hen over de oefeningen. Dat de pijn zal verminderen en de teen rechter kan gaan staan. Enkele mensen vertellen me dat ze daar nog niet aan toe zijn. Mensen die wel geïnteresseerd zijn verkoop ik een tasje met oefeningen en oefenmaterialen. Dit tasje kost 25 euro.”

voetoefeningen

 “Inmiddels heb ik voor alle voetklachten tasjes met oefeningen en oefenmaterialen: hallux valgus, hielspoor, metatarsalgie, Mortons neuroom, klauw- en hamertenen, hallux limitus/rigidus en de tailor’s bunion. Steeds meer mensen vragen naar de tasjes en willen graag hun voeten trainen.”

"Mijn cliënt loopt een stuk prettiger"

“Een leuk voorbeeld: Ik behandel een jongen van 13 in mijn praktijk. Hij heeft een vergevorderde hallux valgus. Eerst had hij geen zin in de oefeningen. Maar sinds hij merkt dat hij een stuk prettiger loopt, doet zij ze iedere dag heel trouw, en zijn broer ook. Op deze manier verergert de scheefstand niet en kunnen ze een operatie in de toekomst voorkomen.”  

voetoefeningen

Nog meer tips om je cliënten te overtuigen

  1. Heeft je cliënt een voetklacht zoals een hamerteen of een hallux valgus? Merk dat dan op en vertel dat er oefeningen zijn waarmee hij deze klacht kan verhelpen.
  2. Vertel waarom het oefenen van de voeten helpt bij voetklachten.
  3. Laat de oefeningen die je kunt meegeven zien.
  4. Vertel over onze online trainingsprogramma’s waarmee je cliënt dagelijks zijn voeten en houding kan oefenen.

Tips om nieuwe cliënten te bereiken

  1. Bepaal wie je doelgroep is.
  2. Formuleer je eigen verhaal en boodschap. (Naam en gegevens van je praktijk, werkwijze, tarieven, specialisaties, wat Voetconsulent zijn inhoudt). Dit kun je samenvoegen in een mooi document.
  3. Vertel over Voetentraining op je website, via social media, mailings, advertenties of een persbericht voor de lokale krant.
  4. Werk met ambassadeurs. Heb je aardige, lieve, vaste cliënten met een Facebookaccount? Vraag of zij je bericht over de voetoefeningen willen delen met hun volgers.
  5. Maak je eigen flyer of gebruik een flyer van Voetentraining.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@voetentraining.nl. Onze specialisten helpen je graag. Ook op het gebied van marketing.

Partner worden van Voetentraining?

Behalve losse oefeningen, kun je ook complete online oefenprogramma’s van Voetentraining verkopen aan je cliënten. Bij iedere verkoop ontvang je 30 tot 40 procent commissie. Ben je hierin geïnteresseerd? Word dan partner van Voetentraining.

Hier vind je meer informatie over ons partnerprogramma.

NB Je kunt ook partner worden van Voetentraining als je de opleiding Voetconsulent niet hebt gevolgd.

Vier gratis oefeningen downloaden

Wil je weten hoe onze oefeningen eruitzien? Of wil je er nu al een aantal direct meegeven aan je cliënt? Download dan de vier gratis oefeningen.


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen