“Ze liep een stuk rechterop toen ze mijn praktijk verliet”

“Ze liep een stuk rechterop toen ze mijn praktijk verliet”

“Als ik mensen stabiel zie staan en rechtop zie weglopen, denk ik: yes!”, zegt Marina Brouwer. Ze is medisch pedicure sport in het Medisch Spectrum Gouda. Onlangs rondde ze de opleiding Voetconsulent af en deelde ze haar ervaring met ons.


Waarom ben je de opleiding Voetconsulent gaan doen?

“Ik ben de opleiding Voetconsulent gaan doen omdat ik graag verdieping wilde op datgene wat ik tot nu toe als pedicure heb geleerd. Zo wilde ik meer weten over hoe je cliënten kunt leren hun houding aan te passen. Veel mensen in mijn praktijk hebben namelijk geen goede houding."

"Ook wilde ik hulp bieden bij voetproblemen waar ik als pedicure voorheen weinig aan kon doen. Dankzij de opleiding kan ik mijn cliënten beter helpen. Ik ben een zorgzaam typje en ik vind het belangrijk mezelf zo breed mogelijk te oriënteren zodat ik mijn zorgverlening kan uitbreiden.“

Rechts is een goede houding. 

Wat is er veranderd aan je manier van behandelen?

“Dankzij de oefeningen worden de voeten van mijn cliënten sterker en soepel. Ze vinden het leuk om de oefeningen te doen, omdat het weinig tijd vergt maar wel een enorm verschil kan maken in hun dagelijks leven.”

Wat is je het meest bijgebleven van de opleiding?

“Het leukste onderdeel van de opleiding is de zelfscan. Hierbij onderzoeken mensen hun voetstand, waardoor ze stabieler leren staan. Ik had een oudere mevrouw in mijn praktijk en ik deed met haar deze oefening. Vervolgens liep ze een stuk rechterop toen ze mijn praktijk verliet.

Had je bedenkingen voor je de opleiding ging doen?

“Voordat ik aan de opleiding begon dacht ik wel: past het geven van oefeningen wel binnen mijn praktijk? Gaat het niet te veel tijd kosten? Maar ik bouw het rustig op. Ik geef cliënten nu één of twee oefeningen mee. Vaak zijn ze daar al blij mee. En ik ben mezelf de andere oefeningen rustig eigen aan het maken.”

Oefening: tenen buigen

Zou je de opleiding Voetconsulent aanraden aan andere pedicures?

“Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan andere pedicures, want het is een enorm leuke opleiding waarin je veel nieuwe dingen leert. Na de opleiding kun je oplossingen bieden aan je cliënten waar wij als pedicures eigenlijk geen oplossing voor hebben. Zoals voetoefeningen voor voetklachten en het verbeteren van de houding. En dat maakt deze opleiding zo interessant.”

Vier gratis oefeningen downloaden

Download deze vier gratis oefeningen en geef ze direct mee aan je cliënt!


Download de oefeningen hier. 


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen