"Mensen lopen heel vrolijk weg en dat is gewoon leuk"

"Het voelt alsof ik op rozen loop", krijgt pedicure Janien Bomas vaak te horen als ze haar cliënten oefeningen geeft. De oefeningen komen uit de opleiding Voetconsulent die zij afgelopen jaar heeft voltooid. In de onderstaande video vertelt ze over haar ervaring.

Waarom is de opleiding Voetconsulent een aanvulling voor jouw behandelingen?

"Dankzij de theorie en oefeningen kan ik mensen veel gerichter helpen. Met behulp van voetoefeningen en tapingtechnieken pak ik namelijk de oorzaak van voetklachten aan. Zo zorg ik ervoor dat mensen weer prettig lopen."

Kun je een voorbeeld noemen van een succes dat je hebt bereikt dankzij de opleiding?

"Laatst had ik een cliënte in mijn praktijk die tijdens volleybal pijn had onder haar hiel. Ik bracht tape aan waarmee ik een kussentje creëerde onder haar voet. Nu kan ze weer pijnloos volleyballen. Dat is echt heel fijn."Had je twijfels van tevoren?

"Ikzelf had geen twijfels, maar ik kan me voorstellen dat je die zou hebben. Oefeningen meegeven aan cliënten is natuurlijk iets nieuws. Mijn ervaring is dat dit gemakkelijk verloopt. Cliënten willen natuurlijk allemaal goed kunnen lopen en staan er zeker voor open. En als ze de oefeningen doen, merken ze dat ze vorderingen maken."

Wat doe je nu anders dan voorheen?

"Ik geef mensen nu oefeningen mee als ze daar behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld oefeningen waarmee ze hun enkels kunnen losdraaien. Of voetmassages voor het stimuleren van het vetkussentje onder de voorvoet."

Zou je de opleiding aanraden aan andere zorgprofessionals?

"Ik zou de opleiding zeker aanraden aan andere professionals in voet, houding en beweging. Je krijgt een hele andere kijk op de voet, waardoor je cliënten kunt helpen om langer mobiel te blijven."

Vier gratis oefeningen voor jouw cliënten

Wil jij net als Janien oefeningen meegeven aan cliënten? Begin alvast met deze vier. Print ze en geef ze direct mee aan je cliënt.


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen