Mijlpaal: Erkend Voetentrainer is geregistreerd als woordbeeldmerk
02 maart 2021 
1 min. leestijd

Mijlpaal: Erkend Voetentrainer is geregistreerd als woordbeeldmerk

We hebben Erkend Voetentrainer laten registreren als woordbeeldmerk. Sinds kort staat er een ® achter deze titel. Alleen afgestudeerde Erkend Voetentrainers zijn geautoriseerd dit merk te hanteren.

Waarom een geregistreerd woordbeeldmerk?

Een Erkend Voetentrainer is een fysiotherapeut of oefentherapeut die alles weet over het functioneren van de voet en wat voor invloed de voet heeft op de rest van de houding. Hij/zij heeft een tweedelige opleiding afgerond van circa 13 maanden. Tijdens deze opleiding leert hij/zij:

  • alle spieren en gewrichten in de voet frontaal, sagittaal en transversaal onderzoeken;
  • behandelen van de biomechanische keten;
  • voet- en houdingsklachten ketengericht benaderen;
  • cliënten begeleiden bij de 7 online oefenprotocollen van Voetentraining.nl.

Het is een intensieve opleiding, waar veel tijd, energie en aandacht naartoe gaat. Niet iedereen kan zich dus Erkend Voetentrainer noemen. Ook willen we hiermee waarborgen dat de deelnemers van de online oefenprotocollen van Voetentraining te allen tijde worden behandeld door een officiële Erkend Voetentrainer.

Erkend Voetentrainer worden?

Zou jij als fysiotherapeut ook meer cliënten willen die écht aan de slag gaan met jouw oefeningen? Ben je het zat dat jouw inspanningen soms weinig effect lijken te hebben? Dan is de opleiding Erkend Voetentrainer wat voor jou. Neem vooral contact op als je meer wilt weten.

Eens in de paar weken geven we een webinar over de opleiding. Je kunt je hier aanmelden.

Wat doet een Erkend Voetentrainer?

Fysiotherapeut Cristina Sonnevelt vertelt erover in onderstaande video.

Over de schrijver
Cocky Hoogeveen: "Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan het bewegingsapparaat zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. De voetspieren worden dan lui. En dat is een gemiste kans. Want getrainde voetspieren zijn ontzettend belangrijk. Je voeten dragen bij aan de stand van je lichaam. En je lichaam draagt bij aan de stand van je voeten." Cocky Hoogeveen is een van de initiatiefnemers van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging. Vanuit dit kenniscentrum zijn de opleidingen voor Erkend Voetentrainers en Voetconsulent ontwikkeld.cocky@voetentraining.nl
Reactie plaatsen