Therapietrouw verbeteren? Erkend Voetentrainers doen dit al

Therapietrouw verbeteren? Erkend Voetentrainers doen dit al

Therapietrouw: cliënten die écht aan de slag gaan met jouw oefeningen en de juiste resultaten bereiken. Voor iedere fysiotherapeut en oefentherapeut is dat het ideale plaatje. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze cliënten aantrekt? Cristina Sonnevelt, hoofd opleiding Erkend Voetentrainer, vertelt dit en meer in onderstaande video.

Therapietrouw

Als Erkend Voetentrainer krijg je te maken met cliënten die bezig zijn met online oefenprotocollen van Voetentraining. Ze oefenen hun voeten en houding dagelijks 15 tot 30 minuten en zijn zodoende zeer therapietrouw. Ook weten ze al veel over de anatomie en ze zijn geïnteresseerd in de relatie tussen voet en houding.

Jij als Erkend Voetentrainer onderzoekt hun voetstand en houding en coacht hen bij de oefeningen. Je zal merken dat je sneller resultaat bereikt.

Verantwoordelijkheid nemen

Cristina Sonnevelt is fysiotherapeut en heeft al 25 jaar een eigen praktijk in Zeist. Daarnaast is ze een aantal jaar verbonden aan de opleiding Erkend Voetentrainer. Ze geeft les, kijkt het werk van de studenten na en begeleidt de praktijkdagen.

“Voorheen kregen deze cliënten passieve oplossingen voor hun voetklachten toegereikt die niet voldoende werkten. Toen ze erachter kwamen dat ze hun voeten kunnen trainen zagen ze dat als een mooie kans om alsnog van de klachten af te komen. Dit maakt hen zeer therapietrouw”, zegt ze.

“Eindelijk kunnen ze wat doen tegen hun voet- en houdingsklachten en lopen ze weer lekker. Voor fysio’s en oefentherapeuten is deze benadering ook fijn. Velen zijn gewend dat cliënten hun klachten liever bij de therapeut achterlaten, dan dat ze er zelf verantwoordelijkheid voor nemen.”

Een enorme aanvulling

“De opleiding Erkend Voetentrainer is een enorme aanvulling op hbo Fysiotherapie en Oefentherapie. De voet is namelijk nog steeds geen volwaardig onderdeel in de anatomie, fysiologie en bewegingstherapie. Dit is ontzettend jammer, want de voet is het fundament van hoe we staan en hoe we ons voortbewegen.”

Het aangrijpingspunt van je behandeling

“Tijdens de opleiding Erkend Voetentrainer leer je klachten functioneel benaderen en behandel je vanuit de biomechanische keten. Je onderzoekt hoe cliënten staan en bewegen, wat voetklachten voor gevolg hebben voor de houding en andersom. De voet is het aangrijpingspunt van je behandeling.”

Hier vind je uitgebreidere informatie over de opleiding.

Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@wijvoetentrainers of neem hier contact op. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Over de schrijver
Cocky Hoogeveen: "Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan het bewegingsapparaat zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. De voetspieren worden dan lui. En dat is een gemiste kans. Want getrainde voetspieren zijn ontzettend belangrijk. Je voeten dragen bij aan de stand van je lichaam. En je lichaam draagt bij aan de stand van je voeten." Cocky Hoogeveen is een van de initiatiefnemers van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging. Vanuit dit kenniscentrum zijn de opleidingen voor Erkend Voetentrainers en Voetconsulent ontwikkeld.cocky@voetentraining.nl
Reactie plaatsen