arrow_drop_up arrow_drop_down

Meer weten over ons Netwerk Erkend Voetentrainers?

Meld je nu hieronder aan voor ons gratis webinar

Webinar Netwerk Erkend Voetentrainers

dinsdagavond 8 juni 2021

08-06-2021

Begint om 19.30

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Netwerk Erkend Voetentrainer

Cocky Hoogeveen, Netwerk Erkend Voetentrainers: 

"Hoe komt het dat cliënten zonder klachten de deur uitgaan en toch weer terugkomen met dezelfde pijn? Het frustreerde me. Ik wilde zo graag mensen van die pijn afhelpen…Het was de start van een lange zoektocht.

Ik volgde bijscholing zoals manuele therapie en tenslotte podoposturale therapie. Uiteindelijk kwam ik dus terecht bij de voeten, het fundament van het lichaam. Door de balans onder de voeten aan te passen merkte ik dat cliënten met bijvoorbeeld rugpijn inderdaad blijvend van hun klachten afkwamen.

Een kleine stap verder was het trainen van voeten om voet en houding te verbeteren. Ik kwam erachter dat dit in Duitsland al veel vaker werd geadviseerd. Later ontmoette ik Yvonne Bontekoning (bewegingsanalist) en we besloten samen te werken.

We ontwikkelden online trainingen voor iedereen met voet- en houdingsklachten en boden daarbij consulten aan.


En daar ging het mis...

Want deze consulten werden zó populair dat de wachtlijsten fors opliepen. Te fors. Dat kon niet langer, vonden wij. Daarom zijn wij gestart met het Netwerk Erkend Voetentrainers. Met ervaren fysio- en oefentherapeuten, door ons opgeleid.

Inmiddels zijn 11 Erkend Voetentrainers dagelijks aan de slag en ze hebben het nu al te druk. Dus jij bent hard nodig."

Een webinar is een uitzending via internet. Je moet je wel even opgeven. 

Dit kom je te weten tijdens het webinar:

  • Waarom een netwerk voor Erkend Voetentrainers?

  • Is werken met Voetentraining iets voor jou?

  • Opbouw en inhoud opleiding

  • Toelatingseisen, examen, licenties

  • Ervaringen van Erkend Voetentrainers

Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning

Voetentrainer worden?

Stel al je vragen

Alles over voet- en houdingsklachten

Deel je eigen behandelmethoden

Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning geven samen dit webinar. Wij zijn fysiotherapeut/podoposturaal therapeut en voetkundige en bewegings analist.


  • We behandelen veel mensen met voetklachten. 
  • Door de voetspieren te trainen voorkom je veel klachten.
  • We  ontwikkelen online trainingen voor een groot aantal voetklachten, zoals de hallux valgus en metatarsalgie.
Wij zoeken collega’s die analytisch in de keten kunnen denken en de voet als essentieel onderdeel van houding en beweging willen gaan zien. Die zich willen specialiseren als voetentrainer, waarbij de voet mee genomen wordt in een totaal behandelplan.

De opleiding tot nu toe geeft nieuwe inzichten met betrekking tot het ontstaan van klachten, in relatie tot fascie en bindweefsel structuren. We hebben er allemaal al wel eens van gehoord, maar nu komt als basis de voet in beeld met ketenklachten als gevolg. Heel interessant en de opbouw van de cursus prikkelt de interesse om door te gaan. Het kost zeker wel inspanning en (veel) studietijd, de opdrachten stimuleren tot nadenken, de video's zorgen voor afwisseling en een extra leermoment, kortom zeker de moeite waard!

José van Camp- van der Borst (fysiotherapeute bij arbeidsfysiotherapie van Camp- van der Borst), deelnemer Opleiding Voetentraining sinds november 2018.

De opleiding biedt ook mij nieuwe inzichten. Ik ben nu vier maanden bezig, maar het lijkt mij een opleiding die behoorlijk compleet is over de voet (in de keten). Fijn dat er diverse modellen /invloeden besproken worden. De manier van leren bevalt mij ook. Ben benieuwd naar hoe straks alles bij elkaar komt. Kortom ik blijf zeer nieuwsgierig naar de rest. Vooral ook om te kijken of zelf vergaarde kennis en inzichten straks met het eindresultaat van de opleiding rijmen.

Elise Roeling-Bruurs (fysiotherapeut bij Fysiotherapie Coevering), deelnemer Opleiding Voetentrainer sinds november 2018 

De opleiding tot Erkend Voetentrainer is een geaccrediteerde (KNGF, ADAP) online opleiding met meerdere praktijkdagen.