Erkend Voetentrainer: ideale opleiding voor fysiotherapeuten in coronatijd
25 november 2020 
2 min. leestijd

Erkend Voetentrainer: ideale opleiding voor fysiotherapeuten in coronatijd

Cursus corona fysiotherapie. Ben je fysiotherapeut of oefentherapeut en zoek je een opleiding die coronaproof is? De opleiding Erkend Voetentrainer is grotendeels online en de 4 praktijkdagen plannen we in kleine groepjes van 3 tot 9 personen.

Opleiding doen in coronatijd

Door corona zijn we veelal aangewezen op onze eigen omgeving. Op vakantie gaan zit er voor de meesten eventjes niet in. Een ideaal moment om een opleiding te doen die vrijwel geheel online is. De opleiding Erkend Voetentrainer is al sinds de oprichting online. Wij vinden het namelijk belangrijk dat deelnemers zelf kunnen bepalen wanneer ze studeren.

Lesstof online opleiding

Tijdens de opleiding Erkend Voetentrainer leer je de functies van alle 33 voetgewrichten en voetspieren kennen. Ook kun je beredeneren en onderzoeken wat de invloed hiervan is op de rest van het lichaam. We vragen veel van je analytisch denkvermogen.

Begrippen als Spiral Dynamik®, het tensegrity model en biomechanische keten komen bijvoorbeeld voorbij. Ook de complexiteit van de driedimensionale bewegingen van de voet, pronatie en supinatie, is na de opleiding een stuk duidelijker.

Een module uit de training met video en tekst.

De één leert makkelijker door te lezen en de ander door te luisteren en te kijken. Daarom hebben we de theorie zowel uitgeschreven als op video gezet. De docenten kun je zien als sparringpartners. Zij begeleiden je bij de opdrachten. Je kunt hen altijd bellen of e-mailen. Ook organiseren ze zo nu en dan skypebijeenkomsten voor overleg.

Deel 1 opleiding Erkend Voetentrainer

De opleiding bestaat uit 2 delen. Binnen deel 1 is module 1 tot en met 5 theoretisch. In module 6 en 7 ga je aan de slag met proefpersonen in verband met het leren van praktische onderzoeksvaardigheden. Ook de rest van de modules zijn meer op de praktijk gericht. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een goede ganganalyse doet.

Docent Cocky Hoogeveen legt de ganganalyse volgens Perry uit.

In module 13 vind je de praktijkdagen. Deze zijn op locatie. Tijdens de laatste praktijkdag werk je aan casussen waar je 2 proefpersonen voor nodig hebt. En ook voor het examen heb je een proefpersoon nodig. Het examen doe je thuis en je stuurt je casus op per e-mail.

Deel 2 opleiding Erkend Voetentrainer

We vinden het belangrijk dat alle opdrachten praktisch zijn, want we vinden multiplechoicevragen te beperkt. Voor een aantal praktische opdrachten stuur je foto’s en video’s in. Zo film je je zelf bijvoorbeeld bij het doen van voetonderzoek. Aan de hand van de praktische opdrachten kun je de docenten laten zien dat je competenties hebt ontwikkeld. Ook kun je het geleerde op deze manier direct in praktijk brengen.

In deze video vertelt Moniek wat zij vindt van de opleiding en de praktijkdagen.

Erkend Voetentrainer®

Als je de opleiding hebt afgerond krijg je een licentie om consulten te geven aan cliënten die een online training volgen van Voetentraining. Denk aan de Online Training Hallux Valgus, de Online Training Metatarsalgie of de Online Training Hielspoor.

Dit zijn zeer gemotiveerde cliënten. Ze beschikken al over oefenmaterialen, zijn druk bezig met oefenen, hebben kennis over anatomie en interesse in een gezond lichaam. De therapietrouw onder deze cliënten ligt hoog. Het geeft je als fysiotherapeut of oefentherapeut veel voldoening met hen te werken.

Bekijk hieronder de video over Eveline, zij heeft de Online Training Hallux Valgus gevolgd. Haar grote teen is rechter gaan staan én ze heeft geen pijn meer in haar knie met hardlopen.

Cursus corona fysiotherapie aanmelden

Wil je meer weten over de opleiding Erkend Voetentrainer? Stel je vragen via info@wijvoetentrainers.nl. Als je je wilt opgeven voor de opleiding, stuur dan ook je cv en motivatie op. Dan maken we snel een afspraak met je om kennis te maken.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatiemedewerker bij Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op social media en interviewt regelmatig Erkend Voetentrainers die vertellen over hun ervaringen.
Reactie plaatsen