Yvonne Bontekoning, mede-eigenaar van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging  

Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Bewegingsanalyse met video-opname is een belangrijke manier om oorzaken van blessure te proberen te achterhalen. Ik behandel en geef advies. En dan heb ik het bijvoorbeeld over sportsteunzolen, schoenadvies en wandel- en looptechniek instructie.


Voetklachten

Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik heb hier artikelen over geschreven op basis van de wetenschappelijke literatuur en wat therapeuten in andere landen, zoals Duitsland, Zwitserland, Finland en de VS doen.


Mijn doel

Mijn doel is om iedereen in Nederland met online voetentrainingen en zelfhulpboeken te informeren over gezonde voeten en welke oefeningen je daar het beste voor kunt doen. Daarom hebben we het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging opgezet en opleidingen voor professionals die dit doel kunnen verwezenlijken. 

Yvonne is voetkundige en bewegingsanalyst


yvonne-bontekoning-van-wijvoetentrainers