toelatingstest
arrow_drop_up arrow_drop_down

Toelatingstest Opleiding Voetentrainer

Doe de test en stuur je antwoord naar opleiding@wijvoetentrainers.nl

Waarom een toelatingstest voor de Opleiding Voetentrainer?

We maken gebruik van een toelatingstest. De Opleiding Voetentrainer is een pittige opleiding. Je krijgt veel, maar je moet ook zelf bereid zijn om toe te werken naar het gewenste niveau. We willen graag wat betreft therapeutische benadering op 1 lijn zitten. Dus bekijk de test kritisch. Denk je dat je het aankunt, dan ben je meer dan welkom!

Opleidingseisen

Wil je de opleiding volgen dan ben je:


Actief fysiotherapeut/oefentherapeut, werkzaam in bijvoorbeeld een particuliere praktijk. Ben je geen fysiotherapeut/oefentherapeut, maar heb je minimaal HBO gezondheidszorg (of een opleiding voor podoposturale therapie), mail ons dan eerst. Sluit je CV bij.

De toelatingstest

Zo ga je te werk:

  • Lees het artikel goed door.
  • Beantwoord de opdrachten

Mail de antwoorden plus je motivatie en cv naar opleiding@wijvoetentrainers.nl.

Foto’s stuur je eventueel via We Transfer.


Bekijk het Engelse artikel: Klik hier

De opdrachten

Opdrachten Engelstalig artikel The Pathomechanics of Plantar Fasciitis.


Vraag 1: Met welke spieren in de voet is de peesplaat (fascie plantaris) volgens het artikel verweven?


Vraag 2: Het artikel geeft een overzicht van onderzoeken naar verklaringen voor fasciitis plantaris, echter de rol van de intrinsieke voetspieren blijft wetenschappelijk onderbelicht. Formuleer zelf een mogelijke verklaring voor fasciitis plantaris als gevolg van afgezwakte intrinsieke voetspieren. Schrijf een kort betoog met samenhangende argumenten om tot je standpunt te komen.


Vraag 3: Bedenk 1 keten-oefening en 2 voetoefeningen die in een oefenprotocol bij de diagnose fasciitis plantaris op basis van je betoog bij punt 2 effectief zouden kunnen zijn. Maak 1 of 2 foto’s per oefening of een filmpje en beschrijf hoe de oefening moet worden uitgevoerd.